REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křupavé smažené hrušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hrušek obalené v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance smíchané s lupínky, smažené dozlatova.


Ingredience:
2 kszralých pevných hrušek
1 ksvejce
60 ghladké mouky
60 gkukuřičných lupínků
2 lžícestrouhanky
olej na smažení
skořicový cukr na posypání

Postup:

1. Oloupané hrušky podélně rozkrojíme, vyjmeme jádřince, odkrojíme stopky i okvětí, nakrájíme na plátky a překrojíme je napolovic
2. Kukuřičné lupínky rozdrtíme na menší kousky a promícháme je se strouhankou
3. Plátky hrušek obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance smíchané s lupínky, pak usmažíme ve středně rozpáleném oleji po obou stran dozlatova
4. Ještě horké rozdělíme na talíře a posypeme skořicovým cukrem.

Doporučení:

Ke hruškách se hodí i slaný kabátek a místo lupínků použijeme plátky mandlí a hrušky pak polijeme omáčkou ze sýru s modrou plísní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy