Plátky hrušek obalené v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance smíchané s lupínky, smažené dozlatova.
Ingredience:
2 ks | zralých pevných hrušek |
1 ks | vejce |
60 g | hladké mouky |
60 g | kukuřičných lupínků |
2 lžíce | strouhanky |
olej na smažení | |
skořicový cukr na posypání |
Postup:
1. Oloupané hrušky podélně rozkrojíme, vyjmeme jádřince, odkrojíme stopky i okvětí, nakrájíme na plátky a překrojíme je napolovic
2. Kukuřičné lupínky rozdrtíme na menší kousky a promícháme je se strouhankou
3. Plátky hrušek obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance smíchané s lupínky, pak usmažíme ve středně rozpáleném oleji po obou stran dozlatova
4. Ještě horké rozdělíme na talíře a posypeme skořicovým cukrem.
Ke hruškách se hodí i slaný kabátek a místo lupínků použijeme plátky mandlí a hrušky pak polijeme omáčkou ze sýru s modrou plísní.