REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křupavé nové brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené brambory polité olejem, posypané paprikou, pepřem a solí, upečené dokřupava.


Ingredience:
16 ksdrobných nebo středních nových brambor
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkasladké papriky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Dobře očištěné brambory 10 minut povaříme v horké vodě, pak slijeme a osušíme
2. Brambory naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, pomačkáme je šťouchadlem, pokapeme olivovým olejem, posypeme mletou paprikou, mletým pepřem a solí
3. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dokřupava (asi 20 minut).

Doporučení:

Brambory můžeme také posypat na drobno nasekaným tymiánem nebo oblíbenou kořenící směsí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy