REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hranolky ze sladkých brambor

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené kořeněné domácí hranolky nakrájené ze sladkých brambor, tedy batátů.


Ingredience:
500-600 gsladkých brambor (batáty)
2-3 ksstroužky česneku
1/2 lžícemletého koliandru
1/4 lžičkychilli koření
olivový olej
sůl

Postup:

1. Sladké brambory oloupeme a nakrájíme na silnější hranolky
2. Vysypeme na plech pokapeme olivovým olejem, posypeme drceným česnekem, chilli a koriandrem a pečeme na 200 °C, tak 20-25 minut
3. Upečené brambory by měly být krásně tmavě oranžové.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy