REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gratinované sladké brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Batáty, tedy sladké brambory zapečené se sýrem a smetanou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
600 gsladkých brambor (batátů)
50 guzeného eidamu
50 gmozzarely
50 gnivy
200 mlsmetany
mletý pepř
sůl
tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Batáty (jsou k dostání v supermarketech) omyjeme
2. Nakrájíme je na 2-3 mm silné plátky a společně s nakrájenými sýry na plátky je po patrech sendvičovým způsobem naskládáme do vymazaného pekáčku
3. Vše zalijeme osolenou smetanou s kořením a dáme zapéci do trouby při 200 °C.

Doporučení:

Samozřejmě, že takto se mohou upravit i naše klasické brambory, chutnají trochu jinak, ale také jsou velmi dobré.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy