REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkonošské kyselo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční polévka připravená z vajec, kyselého mléka, kyselé smetany, vody, polohrubé mouky a koření.


Ingredience:
1 lkyselého mléka
3/4 lvody
1/8 lkyselé smetany
30 gpolohrubé mouky
4 ksvajíček
kmín
sůl

Postup:

1. Vodu osolíme, přidáme kmín, přivedeme do varu a opatrně do ní vpustíme postupně rozklepnutá vejce tak, aby zůstala celá, vaříme velmi zvolna, až vejce ztuhnou
2. Uvařená vejce pozorně vyjmeme drátěnou naběračkou
3. Do odvaru z vajec přidáme smetanu, do níž jsme rozmíchali mouku a povaříme
4. Kyselé mléko nalijeme do nádoby a dáme do částečně vyhřáté trouby na tak dlouho, až se utvoří řídký tvaroh
5. Tvaroh procedíme hustým sítem a přidáme do smetanového závaru (polévku můžeme trochu zředit syrovátkou z tvarohu)
6. Vejce prohřejeme v hotové polévce a podáváme jak bylo zvykem s brambory na loupačku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy