REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkonošská kaše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z povařených krupek, brambor a mléka připravená kaše podávaná pomaštěná zpěněnou cibulkou.


Ingredience:
600 gbrambor
100 gkrupek
40 gmásla
1-2 dlmléka
1-2 ksstroužky česneku
1 kscibule
majoránka
sůl

Postup:

1. Krupky přebereme, spaříme (přelijeme horkou vodou), propláchneme a v osolené vodě uvaříme
2. Oloupané brambory uvaříme zvlášť
3. Měkké brambory scedíme, zalijeme horkým mlékem a vymícháme v hladkou kaši
4. Do kaše vmícháme uvařené krupky, okořeníme prolisovaným česnekem, majoránku a dobře promícháme
5. Na talířích mastíme zpěněnou cibulí, podáváme například se salátem z kysaného zelí.

Doporučení:

Můžeme doplnit kouskem pečeného masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy