REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kucmoch s krupkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept staročeské kuchyně na vařené brambory smíchané s krupkami, česnekem a majoránkou, zdobené osmaženou cibulkou.


Ingredience:
500 gbrambor
100 gkrupek
60 gsádla
2,5 dlmléka
2 ksvětší cibule
majoránka
česnek
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě, pak je scedíme a s horkým mlékem vymícháme hladkou kaši
2. Krupky předem zvlášť uvaříme v osolené vodě, měkké scedíme, na cedníku propláchneme teplou vodou a necháme okapat
3. Promícháme s bramborovou kaší a okořeníme třemi stroužky třeného česneku a rozemnutou majoránkou
4. Podáváme zdobené s osmaženou cibulkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy