REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémové špagety s pečeným květákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené špagety promíchané s pečeným květákem a zakysanou smetanou, servírované posypané strouhaným sýrem.


Ingredience:
1 kskvětáku
1 kschilli papričky
16 ksšalvějových lístků
1 lžíceolivového oleje
400 gšpaget
160 mlzakysané smetany
60 mlcitronové šťávy
nastrouhaný parmazán
voda
sůl s 12 bylinkami na dochucení
sůl

Postup:

1. Očištěný květák rozebereme na růžičky a očištěnou chilli papričku nasekáme na jemno
2. Na plech vyložený pečicím papírem dáme růžičky květáků, lístky šalvěje, nasekanou papričku, olej a vše promícháme, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova asi 15 minut
3. Mezitím uvaříme špagety v horké osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente neboli na skus a scedíme je
4. Pak horké špagety promícháme s květákem a zakysanou smetanou smíchanou s citronovou šťávou, dochutíme solí s 12 bylinkami, posypeme na jemno nastrouhaným parmazánem a podáváme.

Doporučení:

S květákem můžeme dát péct i anglickou slaninu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy