REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémová sýrová omáčka vhodná na zapékaní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá omáčka připravená z bílé jíšky zalité smetanou, dochucená nastrouhaným sýrem, vejci, solí a petrželkou.


Ingredience:
1/4 lsladké smetany
1 lžícezelené petrželky
4 ksvejce
50 gtuku
40 ghladké mouky
30 gnastrouhaného tvrdého sýra
sůl

Postup:

1. Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků, z bílků vyšleháme tuhý sníh
2. Z rozpuštěného tuku a mouky připravíme bílou jíšku, zalijeme ji sladkou smetanou a za stálého míchání povaříme do konzistence husté kaše, necháme vychladnout
3. Do vychladlé omáčky vmícháme žloutky, nastrouhaný sýr, zelenou petrželku, osolíme a nakonec zamícháme sníh z bílků
4. Touto omáčkou například přeléváme různě druhy nákypů, které pak zapékáme v troubě.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy