REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémová houbová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hustá smetanová omáčka s vložkou čerstvých hub.


Ingredience:
250 gčerstvých pevných hub
200 mlsmetany
1 ksvětší cibule
3-4 lžícemásla
2 lžícehladké mouky
mletý černý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Na dvou až třech lžících rozpuštěného másla necháme, ve větším hrnci, zesklovatět očištěnou, na tenké plátky pokrájenou, cibuli
2. Přidáme důkladně očištěné, omyté, okapané a na plátky nakrájené houby a zprudka je orestujeme
3. Houby občas zamícháme, osolíme, okořeníme pepřem a tak 1/
2 lžičkou kmínu
4. Po 10 minutách přilijeme smetanu, omáčku přivedeme k varu a necháme mírně probublávat
5. Ze zbylého másla a hladké mouky připravíme tmavou jíšku, tou omáčku zahustíme a necháme ještě chvíli probublat.

Doporučení:

Takto připravenou houbovou omáčku servírujeme k pečenému masu podávanému s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Omáčku můžeme ještě okořenit majoránkou nebo tymiánem.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy