REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koprová omáčka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasika českých kuchyní, teplá koprová omáčka vhodná především k dušenému hovězímu či natvrdo uvařeným vejcím.


Ingredience:
4 lžícečerstvě nasekaného kopru
3 lžíceoleje
2 lžícehladké mouky
1/2 lmléka
1/4 l smetany
1 ksvaječného žloutku
1 kscibule
citronová šťáva
ocet
cukr
sůl

Postup:

1. Na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, doplníme ji moukou a připravíme hodně světlou jíšku, kterou zaléváme mlékem do patřičné hustoty
2. Ještě přidáme menší část kopru a vše chvíli povaříme, aby omáčka získala patřičnou chuť
3. Nakonec ještě do omáčky přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem, ale už ji dále nevaříme, ale jen prohřejeme a doplníme zbylým koprem
4. Hotovou omáčku dochutíme solí, podle potřeby cukrem, případně citronovou šťávou nebo octem a teplou podáváme například k dušenému hovězímu masu.

Doporučení:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy