REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémová polévka s hráškem a šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Světlá jíška zalitá vodou, rozmíchaná, ochucená kostkou bujónu a povařená, pak přidána polovina předepsaného hrášku, opět chvilku povařená, pak přecezená a hrášek prolisovaný, nakonec polévka zjemněná smetanou a přidána osmahnutá šunka na másle a zbytek hrášku, dochucená solí a podávána ozdobená nasekanou pažitkou.


Ingredience:
100 gšunky
30 ghladké mouky
30 gmásla
1,5 lvody
1 kskostky zeleninového bujónu
6 lžicmraženého hrášku
5 lžicsmetany
pažitka
sůl

Postup:

1. Šunku si nakrájíme na nudličky, osmahneme na rozehřáté třetině másla a dáme stranou
2. V hrnci si ze zbytku másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozmícháme, přidáme kostku zeleninového bujónu a povaříme 5 minut
3. Pak přidáme 3 lžíce mraženého hrášku a opět povaříme 5 minut
4. Poté polévku přecedíme a hrášek prolisujeme sítem
5. Nakonec polévku zjemníme smetanou, přidáme zbytek hrášku a osmahnutou šunku na másle, necháme přejít varem a dle chuti osolíme
6. Hotovou polévku servírujeme ozdobenou nasekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy