REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravská fazolová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z čerstvých, máčených fazolí připravená chutná luštěninová polévka zahuštěná jíškou.


Ingredience:
120 gfazolí
100 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
2 ksstředně velkých brambor
2 kscibule
2 ksstroužky česneku
několik kuliček nového koření
několik kuliček černého pepře
sůl
voda

Postup:

1. Nejlépe přes noc máčíme fazole ve studené vodě
2. Druhý den je slijeme, přidáme nakrájenou a očištěnou kořenovou zeleninou, nové koření, pepř, nasekaný česnek, jednu oloupanou, na plátky pokrájenou, cibuli a na kostičky nakrájené brambory
3. Zalijeme čerstvou mírně osolenou vodou a vaříme
4. Na rozpuštěném tuku do červena osmahneme na jemno nasekanou druhou cibuli, zaprášíme hladkou moukou
5. Až jsou fazole měkké, polévku zahustíme připravenou jíškou
6. Nakonec moravskou fazolačku zakápneme několika kapkami octa.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy