REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krém ze sledě namazaný na Knäckebrödu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí krém ze slanečků a dalších ingrediencí, namazaný na Knäckebrödu, servírovaný studený nebo zapečený v troubě. Pokrm obsahuje kromě jiného i důležitý vitamín D!


Ingredience:
2 ksslanečky
1 ksjablka
100 gmásla
60 gbílé veky
2 lžícemléka
kousek cibule
Knäckebröd

Postup:

1. Vykostěné slanečky máčíme ve vodě nebo v mléce nejméně 1 hodinu, ale i déle, pak je stáhneme a umeleme nebo drobně usekáme
2. Pokrájené plátky bílé veky namočíme ve vodě, vymačkáme a spojíme se slanečky
3. Máslo utřeme s jemně sekanou cibulí, přidáme směs sleďů a veky, strouhané jablko, osolíme a je-li směs hustá, přidáme trochu mléka, aby byl krém jemný
4. Mažeme na plátky Knäckebrödu a podáváme studené, nebo můžeme krémem potřené plátky pečiva vložit do vymazané ohnivzdorné misky, povrch poprášit strouhankou, pokapat máslem a v troubě zapéci.

Doporučení:

Knäckebröd lze dnes bez problémů koupit v obchodech, nebo si ho můžete upéci i doma: Domácí Knäckebröd.

Poznámka:

Více o zdravé stravě maminek najdete zde: Výživa těhotné a kojící ženy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy