Rybí krém ze slanečků a dalších ingrediencí, namazaný na Knäckebrödu, servírovaný studený nebo zapečený v troubě. Pokrm obsahuje kromě jiného i důležitý vitamín D!
Ingredience:
2 ks | slanečky |
1 ks | jablka |
100 g | másla |
60 g | bílé veky |
2 lžíce | mléka |
kousek cibule | |
Knäckebröd |
Postup:
1. Vykostěné slanečky máčíme ve vodě nebo v mléce nejméně 1 hodinu, ale i déle, pak je stáhneme a umeleme nebo drobně usekáme
2. Pokrájené plátky bílé veky namočíme ve vodě, vymačkáme a spojíme se slanečky
3. Máslo utřeme s jemně sekanou cibulí, přidáme směs sleďů a veky, strouhané jablko, osolíme a je-li směs hustá, přidáme trochu mléka, aby byl krém jemný
4. Mažeme na plátky Knäckebrödu a podáváme studené, nebo můžeme krémem potřené plátky pečiva vložit do vymazané ohnivzdorné misky, povrch poprášit strouhankou, pokapat máslem a v troubě zapéci.
Knäckebröd lze dnes bez problémů koupit v obchodech, nebo si ho můžete upéci i doma: Domácí Knäckebröd.
Poznámka:Více o zdravé stravě maminek najdete zde: Výživa těhotné a kojící ženy.