REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krekry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené krekry, připravené z těsta z hladké mouky, másla, ementálu, parmazánu, žloutků, kyselé smetany …


Ingredience:
500 ghladké mouky
100 gmásla
30 gparmazánu
10 gnastrouhaného ementálu
2 ksžloutky
1/4 lžičkyprášku do pečiva
šťáva z 1/4 ks citrónu
kyselá smetana
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Mouku prosijeme na vál, do ní rozsekáme máslo
2. Přidáme nastrouhaný ementál, parmazán, trochu soli, prášek do pečiva a citrónovou šťávu
3. Podle potřeby přidáme kyselou smetanu
4. Vypracujeme těsto, které necháme přes noc na chladném místě odležet a druhý den rozválíme
5. Z těsta vypichujeme drobnější tvary, potřeme je vejcem a v troubě vyhřáté na 200 °C upečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy