REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kořeněné bramborové chipsy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky brambor posypané bylinkovou, oříškovou a chilli směsí, pokladené vločkami másla, upečené dozlatova.


Ingredience:
6 ksvětších brambor
máslo + tuk na vymazání
Na bylinkovou směs:
2 lžičky tymiánu
2 lžičkymajoránky
2 lžičkypetrželky
mletý pepř
sůl
Na oříškovou směs:
2 lžícemletých vlašských ořechů
1 lžičkarozmarýnu
1 lžičkacitronové kůry
sůl
Na chilli směs:
2 lžícebazalky
2 ksstroužků česneku
špetka chilli
sůl

Postup:

1. Důkladně, nejraději kartáčkem, omyjeme brambory, nakrájíme na plátky asi 5 mm silné a rozložíme je na tukem vymaštěný plech
2. Připravíme si bylinkovou směs smícháním na drobno nasekané petrželky, majoránky i tymiánu, mletého pepře a soli, potom oříškovou směs smícháním na jemno mletých vlašských ořechů, na drobno nasekaného rozmarýnu, na jemno nastrouhané citronové kůry a soli a nakonec chilli směs smícháním utřených stroužků česneku, na jemno nasekané bazalky, špetkou chilli a solí
3. Těmito připravenými směsmi posypeme brambory, na každý plát položíme vločku másla, celý plech přikryjeme alobalem, dáme do vyhřáté trouby na 230 °C a pečeme asi 15 minut, pak alobal sundáme a dopékáme dalších 15 minut
4. Podáváme teplé nebo studené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy