REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemné sýrové sušenky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sušenky ze strouhaného ementálu, změklého másla, vejce a hladké mouky, ochucené solí, pepřem a sekanými mandlemi.


Ingredience:
150 ghladké mouky
100 gstrouhaného ementálu
100 gzměklého másla
30 goloupaných, nastrouhaných mandlí
1 ksvejce
1 lžícebílého vína nebo vody
mletá sladká paprika
špetka pepře
sůl

Postup:

1. Hladkou mouku smícháme s nastrouhaným ementálem, promícháme se změklým máslem
2. Přidáme víno nebo vodu, vejce, dochutíme pepřem a špetkou soli, vypracujeme těsto, to necháme 30 minut v chladnu odpočinout
3. Na pomoučeném vále těsto vyválíme na tenký plát, rádýlkem nakrájíme na čtverečky, posypeme jemnou solí a sekanými mandlemi, poprášíme paprikou
4. Pečeme na vymazaném plechu, v troubě vyhřáté na 160 až 170 °C, dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy