REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Halloweenské kosti

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Silnější slané tyčinky ve tvaru kostí, slané cukroví vhodné na Halloween.


Ingredience:
300 ghladké mouky
250 gtuku - margarínu (Hera)
10 lžicvlažné vody
sůl + hrubozrnná sůl na posypání
mák a sezamová semínka na ozdobu
tuk na vymazání plechu, moka na vysapání pracovní plochy
rozšlehaný vaječný žloutek na pomašlení pečiva

Postup:

1. Mouku vysypeme na pracovní plochu, přidáme trochu soli, tuk nasekáme na menší kousky, aby se s ním lépe pracovalo pracovalo, vypracujeme těsto, které necháme odpočinout nejlépe celou noc zakryté čistou hadrovou utěrkou
2. Připravené těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše na plát silný tak 2-3 mm
3. Z plátu nožem nakrájíme obdélníčky dlouhé tak 10-15 cm a silné cca 2 cm, každý konec nařízneme a smotáme (od sebe), jde nám o to, aby jsme napodobily konce kostí, pak kosti vyskládáme na plech vymazaný tukem
4. Pečivo na plechu potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme sezamovými semínky, hrubou solí a případně i mákem
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 12-15 minut dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy