REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík pečený se sardelemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaný králík opečený na oleji, upečený v troubě doměkka.


Ingredience:
1 ksvětší cibule
1 lžíceoleje
trochu hladké mouky
sardelová pasta
nasekaná petrželka
sůl
Na marinádu:
6 kszrnek černého pepře
2 ksstředně velké cibule
1 ksbobkového listu
šťáva z 1 ks citrónu
petrželka
1 ksmenšího králíka

Postup:

1. Cibuli nakrájíme na plátky, obložíme jí maso, vše zakápneme citrónovou šťávou a posypeme kořením a petrželkou, necháme nejméně 4 hodiny marinovat
2. Králíka osolíme, na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a na ní maso z obou stran zprudka opečeme
3. Takto připravené maso potřeme sardelovou pastou a pečeme při teplotě kolem 190 °C asi 1,5-2 hodiny, pečeni často obracíme a pokaždé ji potřeme znovu sardelovou pastou
4. Měkkého králíka vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, necháme přejít varem a nakonec ji přecedíme na naporcované maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy