REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík pečený na másle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený králík naporcovaný, servírovaný podlitý světlou šťávou z výpeku.


Ingredience:
1 kskrálíka v celku
100 gmásla
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Důkladně opláchnutý a odblaněný hřbet a zadní běhy králíka mírně osolíme a posypeme kmínem
2. Králíka vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody, potřeme částí rozpuštěného másla a pod poklicí podusíme v troubě vyhřáté na 190-200 °C, během pečení králíka obracíme, aby se rychle upekl a nevysušil
3. Asi po hodině maso odkryjeme a za občasného přelévání výpekem, potírání máslem a dolévání vody upečeme doměkka (přední část je lepší vyjmout, jakmile je měkká, aby se nevysušila) 4. Výpek zředíme vodou nebo odvaříme na potřebné množství, podle potřeby osolíme, přecedíme, zjemníme zbylým máslem a krátce převaříme
5. Porce králíka servírujeme podlitého šťávou z výpeku.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory nebo rýži, zeleninové saláty, kompoty.

Poznámka:

Králíka je lepší péci společně s vepřovým bůčkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy