Jednoduchý recept na králíka upečeného v troubě na cibuli a slanině prošpikovaného klínky slaniny, podlévaného černým pivem.
Ingredience:
1 ks | králíka |
2 ks | středně velké cibule |
4-5 ks | stroužků česneku |
1 láhev | černého piva |
180-200 g | slaniny |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Králíka naporcujeme, prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, okořeníme pepřem.
- Na oleji orestujeme na kolečka pokrájenou cibuli spolu se slaninou nakrájenou na kostičky a plátky česneku.
- Vložíme porce králíka, podlijeme černým pivem (asi 2 dcl), pečeme zaklopené v troubě vyhřáté na 200-220 °C tak 90 minut, pak odklopíme a dopečeme doměkka, během pečení přeléváme maso výpekem i pivem.
Kdo má rád hustější omáčku, může výpek zaprášit moukou, případně přidat trochu vody a vše provařit do zhoustnutí. Klínky slaniny je dobré hodinu před použitím strčit do mrazáku, budou se pak lépe vtlačovat do masa.