REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na způsob svíčkové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční svíčková omáčka tentokrát připravená spolu s králičím masem.


Ingredience:
1 kskrálíka
1 kssmetany ke šlehání
1 kszakysané smetany
2 ksmalých skleniček sterilovaného celeru
3 ksvětších mrkví
5 ksbobkových listů
8 kskuliček nového koření
2 lžíceslunečnicového oleje
2 lžícemásla
2 lžícehladké mouky
500 mlmléka
zeleninový vývar
citronová šťáva
špetka tymiánu
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka omyjeme, naporcujeme a ze všech stran osolíme
2. V hrnci rozehřejeme olej s máslem, přidáme oloupané na hrubo nastrouhané mrkve, okapané nudličky celeru (lák uschováme) a 10 minut za stálého míchání opékáme, pak zeleninu odsuneme ke kraji hrnce, vložíme porce králíka, které ze všech stran opečeme (pokud je potřeba přidáme máslo)
3. Nakonec maso položíme na zeleninu, zalijeme lákem z celeru i vývarem, aby maso bylo potopené, přidáme nové koření, bobkové listy, tymián a přiklopené vaříme 45 minut na středním plameni za občasného obracení
4. Potom vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a přiklopené pečeme doměkka, pak maso i koření vyjmeme (maso udržujeme v teple) a základ rozmixujeme tyčkovým mixérem
5. V části mléka rozmícháme mouku, přilijeme zbylé mléko a pak do něho zašleháme obě smetany, opatrně vlijeme do základu a prohříváme do zhoustnutí, podle chuti dochutíme solí a citronovou šťávou
6. Omáčku podáváme s králíkem, bramborovým knedlíkem a brusinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy