REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě ve společném pekáči upečené porce králíka pěkně posazené na hromádce nakládaného sladkokyselého zelí.


Ingredience:
1 kscelý králík, naporcovaný
3-4 ksstroužky česneku
1 kgnakládaného kysaného zelí
100 ganglické slaniny
2-3 lžícesádla
1 lžičkadrceného kmínu
3 dlvody nebo vývaru
pepř
sůl

Postup:
  1. Králíka naporcujeme, silnější svalstvo prošpikujeme slaninou, pak osolíme a okořeníme pepřem, necháme chvíli doležet
  2. Zelí vyklopíme do pekáčku hojně vymazaného sádlem, přidáme plátky česneku, ale můžeme ho také prolisovat
  3. Na zelí poklademe králíka, ještě ho posypeme podrceným kmínem, mírně vše podlijeme vodou nebo vývarem, poklademe zbylé sádlo
  4. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme zaklopené cca 60 minut, králíka jednou převrátíme, můžeme podlít vodou, dalších 30 minut dopékáme odklopené, aby se králík pěkně zbarvil.
Doporučení:

Skvělá příloha jsou bramborové knedlíky, hodí se i knedlík houskový, či vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy