REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na italský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králík pečený po porcích, nejdříve samotný, později spolu fazolkami, rajčaty, paprikou, cibulí a česnekem, podlitý bílým vínem.


Ingredience:
1 kskrálík
6 ksrajčat
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 ksmasitá paprika
200 gzelených fazolek
50 gslaniny
2 dlbílého vína
oregano (dobromysl)
tymián
máslo
pepř
sůl

Postup:
  1. Králíka naporcujeme, boky, hrudní koš, hlavu odložíme stranou na polévku
  2. Stehna a hřbet prošpikuje klínky slaniny, posypeme oreganem, tymiánem, osolíme, opepříme, poklademe plátky másla, zalijeme vínem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, občas přelijeme šťávou
  3. Fazolky nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě, rajčata spaříme, stáhneme slupku, nakrájíme na kousky, papriku, cibuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky
  4. Po hodině pečení, přidáme nakrájené rajčata, fazolky, papriku, cibuli, česnek, pečeme až porce králíka i zelenina změkne a pustí šťávu
  5. Upečeného králíka na talíři přelijeme šťávou se zeleninou a podáváme s italskými těstovinami.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy