REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí stehna s česnekem a červeným vínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná králičí stehna upečená doměkka, ochucená česnekem.


Ingredience:
4 kskráličích stehen
16 ksstroužků česneku
2-4 kssnítky tymiánu
500 mlzeleninového vývaru
4 lžíceoleje
Na marinádu:
500 mlčerveného vína
2 ksbobkových listů
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omytá a osušená králičí stehna zalijeme červeným vínem, přidáme bobkové listy, sůl, pepř a necháme je přes noc marinovat
2. Druhý den stehna vyjmeme z marinády a osušíme, stroužky česneku oloupeme
3. V pekáčku rozehřejeme olej, stehna na něm po obou stranách opečeme, přidáme stroužky česneku a krátce společně opečeme
4. Potom maso zalijeme marinádou, vývarem, přidáme tymián, zakryjeme, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 1 hodinu za občasného přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby podléváním 5. Pak stehna odkryjeme a dopečeme dozlatova (asi 20-30 minut).

Doporučení:

Do pekáčku můžeme také přidat na kolečka nakrájenou červenou cibuli.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy