REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí stehna na víně a rajčatech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králičí stehna prošpikovaná slaninou, ochucená kořením a solí, pečená v troubě spolu s česnekem a rajčaty, podlitá vínem.


Ingredience:
4 kskráličích stehen
4 ksrajčat
3 ksstroužku česneku
2 ksbobkového listu
1 kscitronu (šťáva)
1 kscibule
1 lžícehladké mouky
100 mlbílého vína
100 ganglické slaniny
mletý pepř
tymián
voda
olej
sůl

Postup:

1. Králičí stehna prošpikujeme kousky anglické slaniny, osolíme a opepříme
2. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme stehna, která ze všech stran zprudka opečeme
3. Králičí maso mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C do poloměkka
4. K téměř upečenému masu přidáme nadrobno nasekaný česnek, na menší kousky nakrájená rajčata, bobkový list, tymián, zalijeme vínem a maso dopečeme doměkka
5. Hotová stehna vyndáme, výpek zahustíme jíškou, kterou připravíme z hladké mouky, dvou lžic oleje a necháme provařit
6. Nakonec omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy