REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí soté zapečené se žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králičí maso podušené se žampiony, zapečené se strouhaným sýrem.


Ingredience:
400 gzadního králičího masa
50 gtvrdého sýra
50 g žampionů
50 ghladké mouky
50 gmásla
1 ksžloutku
1 ksrajčete
2 dlsmetany
citronová šťáva
muškátový květ
voda
sůl

Postup:

1. Vykostěné králičí maso nakrájíme na nudličky a osolíme
2. Na části rozehřátého másla opečeme maso s očištěnými, na plátky nakrájenými žampiony, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka
3. Na zbylém rozpuštěném másle za stálého míchání zpěníme hladkou mouku s muškátovým květem, zalijeme smetanou, osolíme a pak promícháme s masem a žampiony
4. Nakonec vmícháme citronovou šťávu, žloutek a část strouhaného sýra
5. Směsí naplníme zapékací misky, na každou dáme kousek rajčete, posypeme zbytkem strouhaného sýra a v předehřáté troubě krátce zapečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy