REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí roládky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso z králíka plněné šunkou a slaninou z hořčicí


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
1 kgvykostěného králičího masa (nebo jednoho celého králíka)
150 gzakysané smetany
150 gkořenové zeleniny
150 gvepřové šunky
150 gslaniny
100 gmrkve
50 ghladké mouky
4 kssterilované okurky
2 ksvajec
4 listyšpenátu
bobkový hořčice
mletý bílý pepř
plnotučná hořčice
tymián
citrón
sůl

Postup:

1. Na pečicí fólii (papír) naskládáme plátky šunky, na ně plátky králičího masa, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí
2. Poskládáme spařené špenátové listy, půlky vajec vařených natvrdo, celé okurky, tenkou mrkev a vše zabalíme do roládky (několika menších roládek), upevníme konce fólií nití
3. Připravíme si nadrobno nakrájené kostičky slaniny a zeleniny, které na pánvičce orestujeme, přidáme 3 lístky bobkového listu, špetku tymiánu, plátky citrónu a touto směsí vylijeme pečicí plech
4. Roládky vložíme na připravený základ, přilijeme asi 2 dl vody a pod pokličkou dusíme cca půl hodiny
5. Maso vyndáme, vydušenou šťávu zahustíme zakysanou smetanou rozšlehanou s hladkou moukou a krátce povaříme, dochutíme solí a vše rozmixujeme (bobkový list vyndáme)
6. Roládky vybalíme a nakrájíme na plátky, které pak na talíři poléváme omáčkou.

Doporučení:

Příloha: Těstoviny nebo knedlík.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy