REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Stehna a naporcovaný hřbet králíka zprudka opečený na oleji, pak podušený doměkka v zaklopeném hrnci postaveném v troubě, spolu s kořenovou zeleninou a kořením, ke konci i s rajčaty, maso podlité bílým vínem.


Ingredience:
1 kskrálíka
4 ksstroužky česneku
2 ksrajčata
2 kscibule
1 kspetržele
1 ksmrkve
100 gžampionů
2 dlbílého vína
hladká mouka
bobkový list
celý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Králíka rozporcujeme na stehna a hřbet, nasekáme na menší kusy (hrudní koš, boky, hlavu použijeme na polévku)
2. Osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou, na oleji, ve vhodné nádobě, opečeme zprudka, ze všech stran, asi 5 minut
3. Přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, kolečka mrkve, petržele, plátky žampionů a česneku, bobkový list, celý pepř, vše zalijeme vínem a vložíme do vyhřáté trouby
4. Maso dusíme zaklopené, v troubě vyhřáté na 200 °C, tak 50 minut, pak přidáme nakrájená, oloupaná rajčata a pečeme ještě 10 minut
5. Nakonec vyndáme koření (bobkový list, celý pepř) dochutíme případně solí, pepřem a podáváme s rýží nebo vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy