REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Korunovační salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso obrané z uvařeného kuřete servírované s majonézovou omáčkou a zeleninovým salátem.


Ingredience:
Na kuře:
1 kskuřete
1 ksvětší karotku
1 kscibule
pepř
voda
sůl
Ostatní ingredience:
2 ksnasekané šalotky
220 gmajonézy
3 lžíceušlehané smetany
3 lžícečerveného vína
2 lžícevody
1 lžícečatní
2 lžičkyrajčatového protlaku
1 lžičkakarí
citronová šťáva
cukr
pepř
olej
sůl
Na dohotovení:
zeleninový salát dle ročního období

Postup:

1. Kuře uvaříme doměkka s nakrájenou karotkou, cibulí, pepřem a špetkou soli
2. V hrnci na oleji necháme zesklovatět nasekané šalotky, přidáme 1 lžičku karí, 2 lžičky rajčatového protlaku, 3 lžíce červeného vína, 2 lžíce vody a přivedeme k varu, ochutíme špetkou cukru a citronovou šťávou, osolíme, okořeníme pepřem a vaříme 10 minut
3. Vmícháme 1 lžíci čatní, směs prolisujeme a necháme důkladně vychladit
4. Do studené omáčky zamícháme majonézu a ušlehanou smetanu, vložíme maso obrané z kuřete
5. Připravené maso podáváme spolu s čerstvým zeleninovým salátem připraveným ze sezonní zeleniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy