Směs dušeného masa, rýže a zeleniny připomínající svým vzhledem, vůní i chuti džuveč.
Ingredience:
Na 1 kg: | |
300 g | paprik sterilovaných |
bez nálevu | |
300 g | cibule |
150 g | hovězího masa předního |
bez kosti | |
150 g | vepřové plece bez kosti |
120 g | rýže |
55 g | oleje |
15 g | soli |
1 g | mletého pepře |
Postup:
1. Hovězí a vepřové maso nakrájíme na drobné kostky, které spolu s částí nahrubo nakrájené cibule osmahneme na rozpáleném oleji
2. Přidáme sůl, mletý pepř, podlijeme trochou vody a za občasného zamíchání dusíme doměkka
3. Když je maso měkké přidáme zbývající, na kolečka nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou papriku, rozsekané feferony a předem uvařenou a propláchnutou vařenou rýži
4. Vše spolu promícháme, krátce podusíme a necháme vychladnout.
– Salát je možné podávat i jako přílohu v teplém stavu.