Kuřecí stehýnka marinovaná v jogurtu ochuceném kořením, grilovaná na roštu grilu doměkka.
Ingredience:
8 ks | kuřecích paliček bez kůže |
Na marinudu: | |
2 lžičky | mleté kurkumy |
1 lžička | mletého chilli |
1 lžíce | mletého koriandru |
1 lžíce | mletého římského kmínu |
140 ml | bílého jogurtu |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Ostrým nožem vytvoříme v každém stehýnku několik šikmých zářezů (dříve se propečou a marináda lépe prostoupí masem)
2. Na marinádu do misky dáme bílý jogurt, přidáme mleté chilli, mletý římský kmín, mletý koriandr, mletou kurkumu, vše důkladně promícháme a dochutíme solí i pepřem
3. Do připravené marinády vložíme stehýnka, pečlivě do nich marinádu vetřeme, přikryjeme a maso necháme 30 minut odležet
3. Pak maso vyjmeme, přebytečnou marinádu necháme krátce okapat, stehýnka položíme na rozehřátý gril a opékáme 20-25 minut za občasného obracení, aby se stejnoměrně propekla.
Stehýnka můžeme také upéct 30 minut doměkka v předehřáté troubě na 180 °C