REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kořeněné kuře v jogurtu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí stehýnka marinovaná v jogurtu ochuceném kořením, grilovaná na roštu grilu doměkka.


Ingredience:
8 kskuřecích paliček bez kůže
Na marinudu:
2 lžičky mleté kurkumy
1 lžičkamletého chilli
1 lžícemletého koriandru
1 lžícemletého římského kmínu
140 mlbílého jogurtu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Ostrým nožem vytvoříme v každém stehýnku několik šikmých zářezů (dříve se propečou a marináda lépe prostoupí masem)
2. Na marinádu do misky dáme bílý jogurt, přidáme mleté chilli, mletý římský kmín, mletý koriandr, mletou kurkumu, vše důkladně promícháme a dochutíme solí i pepřem
3. Do připravené marinády vložíme stehýnka, pečlivě do nich marinádu vetřeme, přikryjeme a maso necháme 30 minut odležet
3. Pak maso vyjmeme, přebytečnou marinádu necháme krátce okapat, stehýnka položíme na rozehřátý gril a opékáme 20-25 minut za občasného obracení, aby se stejnoměrně propekla.

Doporučení:

Stehýnka můžeme také upéct 30 minut doměkka v předehřáté troubě na 180 °C

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy