REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní prsa se zázvorem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachní prsa potřená směsi koření a omáčkou z česneku, zázvoru, medu, chilli pasty a sójové omáčky, grilovaná dozlatova.


Ingredience:
4 kskachních prs s kůží
1 kscibule
olivový olej
Na směs koření:
2 lžičky mleté sladké papriky
2 lžičkymletého pepře
2 lžičky mletého anýzu
2 lžičkymletého sušeného zázvoru
1 lžičkamletých hořčičných semínek
1/4 lžičkychilly
Na omáčku:
2 lžičkychilli pasty
6 lžicmedu
4 lžícesójové omáčky
2 lžíceoleje
4 ksstroužků česneku
3 cm zázvoru

Postup:

1. Na rozpáleném oleji orestujeme na malé kousky nakrájený zázvor a oloupané, na drobno nakrájené stroužky česneku, dokud nezměknou, pak vmícháme chilli pastu, med, sójovou omáčku a necháme zchladnout
2. Kachní prsa omyjeme, osušíme a ostrým nožem podélně nařízneme kůži do tenkých proužků (pozor, ať neproříznete až na maso)
3. Do prsou vetřeme část směsi koření a grilujeme asi 5 minut kůží dolů, potom obrátíme, potřeme omáčkou a grilujeme dalších 5 minut
4. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a na alobalové misce grilujeme pokapanou olejem dozlatova
5. Hotová prsa potřeme znovu omáčkou a necháme ještě 5 minut dojít, pak nakrájíme na plátky a ozdobíme grilovanými plátky cibule.

Doporučení:

Zbytek směsi koření si uchováme ve skleněné lahvičce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy