REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koňské pečené roštěnky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka orestované plátky koňského roštěnce, předem marinované v oleji.


Ingredience:
Pro 6 osob:
900 gkoňského roštěnce
40 gmásla
1/8 loleje
zelená petržel
mletý pepř
okurka
vývar z kostí
sůl

Postup:

1. Z odblaněného roštěnce si nakrájíme 6 roštěnek
2. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, naklepeme je, opepříme, narovnáme vedle sebe do hrnce, posypeme nasekanou zelenou petrželí, polijeme olejem a postavíme na několik hodin do chladu
3. Potom roštěnky z oleje vyjmeme, olej nalijeme na pánev, rozpálíme ho a pak v něm osolené roštěnky po každé straně asi 5 minut orestujeme
4. Orestované roštěnky přendáme na nahřátou mísu
5. Větší část oleje, v němž se roštěnky pekly, slijeme, ke zbylému oleji se šťávou přidáme máslo, přilijeme trochu vývaru, osolíme a krátce povaříme
6. Přecezenou šťávou roštěnky přelijeme a ozdobíme je vějířky z okurek.

Doporučení:

Příloha: Opékané nebo smažené brambory, bramborové krokety, bramborová kaše, dušená rýže a saláty ze syrové zeleniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy