REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koňské řízky pikantní, po švábsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované, poté podušené, prošpikované maso z koňské kýty.


Ingredience:
Pro 6 osob:
750 gočištěného koňského masa z kýty
60 gslaniny
30 ghladké mouky
10 gsádla
40 gcibule
10 gkapar
2 kskyselé okurky
2 kssardele
1/8 lsmetany
trochu citrónové kůry
zelená petržel
mletý pepř
vývar (voda)
sůl

Postup:

1. Omyté a očištěné maso nakrájíme na řízky, na okraji je nařízneme, naklepeme, protáhneme na proužky nakrájenou slaninou, osolíme a opepříme
2. Pak řízky na jedné straně poprášíme hladkou moukou a v pánvi na rozpáleném sádle prudce opečeme
3. Potom řízky vyjmeme, sádlo ze šťávy slijeme do jiné pánve, šťávu podlijeme vývarem (vodou), krátce zavaříme a použijeme k podlévání
4. K slitému sádlu přidáme 30 g čerstvého sádla, pak do něho vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, trochu ji osmažíme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a připravenou šťávou z opečených řízků a povaříme ji
5. Do zahuštěné šťávy dáme opečené řízky, na jemno rozsekané kapary, nastrouhanou citrónovou kůru, na kostečky nakrájené okurky, utřené sardele a dusíme tak dlouho, až řízky změknou
6. Při dušení řízky občas podléváme vývarem (vodou)
7. Když jsou měkké, zjemníme omáčku smetanou a krátce vše povaříme
8. Jednotlivé porce posypeme nasekanou zelenou petrželí.

Doporučení:

Příloha: Dušená rýže, nočky a kompot.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy