REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koňský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na přípravu guláše z koňského masa, cibule, česneku a koření.


Ingredience:
600 gkoňského masa
2 kscibule
2 ksstroužky česneku
3 lžícesádla
krajíček chleba na zahuštění
sladká mletá paprika
mletý pepř
kmín
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Na dvou lžících sádla osmažíme dožluta nahrubo nakrájenou cibuli
2. Přidáme na kousky nakrájeného masa a ze všech stran necháme opéci, až zešedne, pak maso osolíme, přidáme rozetřený česnek, pepř, kmín, sběračku horké vody a dusíme doměkka; podle jakosti masa dusíme 2 až 4 hodiny
3. Maso vybereme, omáčku přecedíme, zahustíme strouhaným chlebem a obarvíme lžičkou mleté sladké papriky rozpuštěné v horkém sádle
4. Maso vložíme zpět do omáčky a prohřejeme.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme houskový knedlík, jemné noky či čerstvý chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy