REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koňský jazyk vařený s omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený koňský jazyk, nakrájený na kousky a prohřátý v koprové nebo sardelové omáčce.


Ingredience:
Pro 10-14 osob (záleží na velikosti jazyka) :
1 ksčerstvého koňského jazyka
1 ksbobkového listu (nebo trochu bazalky)
koprová nebo sardelová omáčka
sůl

Postup:

1. Opraný jazyk v osolené vodě (v zeleninovém vývaru) s bazalkou (bobkovým listem) uvaříme doměkka asi 5 hodin (jen dokonalý měkký jazyk je chutný a dá se lehce sloupnout, protože než jej uvařený vyjmeme z vývaru, zkusíme jeho měkkost vidličkou, dá-li se lehce propíchnout, je dostatečně měkký)
2. Uvařený jazyk vložíme na chvilku do studené vody a pak z něho sloupneme hrotem nože bělavou, tuhou kůži
3. Prochladlý jazyk nakrájíme na plátky, které vložíme do omáčky a prohřejeme je v ní.

Doporučení:

Příloha: Vařené brambory, dušená rýže. Obměna: Kromě omáčky sardelové a kaparové je také vhodná omáčka maďarská.

Poznámka:

Příprava koprové omáčky viz: Smetanová koprová omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy