REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řezy z koňské svíčkové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované řezy z koňské svíčkové, podušené v omáčce z výpeku.


Ingredience:
Pro 6 osob:
1000 gkoňské svíčkové
120 gsádla
80 gslaniny
40 gmásla
mletý pepř
vývar z kostí
sůl

Postup:

1. Z očištěné, odblaněné svíčkové nakrájíme přes vlákno 12 řezů asi 2 cm silných
2. Lehce je naklepeme a protáhneme na proužky nakrájenou slaninou
3. Připravené řezy osolíme, opepříme, ze stran shrneme do původního tvaru a výšky a po obvodu ovážeme motouzem
4. Potom řezy v kastrolu na rozpáleném sádle na každé straně orestujeme asi 3 minuty
5. Orestované řezy přendáme na talíř, ze šťávy z opečených řezů sebereme tuk, šťávu podlijeme vývarem, přidáme máslo, trochu osolíme a krátce povaříme
6. Do hotové šťávy vložíme opečené řezy a zakryté pokličkou ještě trochu podusíme
7. Hotové řezy upravíme na nahřátou mísu, polijeme šťávou a obložíme je smaženými bramborovými hranolky nebo kroketami a rozčtvrcenými rajčaty
8. Mísu ozdobíme listy hlávkového salátu a na každý list salátu dáme hromádku nastrouhaného křenu
9. Zbylou šťávu podáváme v omáčníku.

Doporučení:

Obměna: Místo přírodní šťávy je také vhodná některá ze speciálních omáček hnědých, jako hořčicová, morková, pepřová atd. Získanou přírodní šťávu však zužitkujeme tím způsobem, že ji zčásti vydusíme a pak ji přilijeme do omáčky, které použijeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy