REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koňské maso dušené na cibulce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované a pak podušené maso ve vývaru.


Ingredience:
Pro 6 osob:
750 gkoňského masa z plece (kýty)
250 gcibule
80 gvepřového sádla
20 ghladké mouky
2 lžíceocta
mletý pepř
stroužek česneku
trochu majoránky
trochu tymiánu
kousek citrónové kůry
vývar z kostí (voda)
sůl

Postup:

1. V hrnci na rozpáleném sádle nejdříve osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli
2. Pak k ní přidáme očištěné a na větší kousky nakrájené koňské maso, rozetřený česnek, sůl, ocet, koření a za občasného podlévání vývarem (vodou) dusíme maso pod pokličkou doměkka
3. Když je maso měkké, šťávu trochu vydusíme, vše zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme vývarem (vodou) a povaříme.

Doporučení:

Příloha: Vařené brambory, dušená rýže, špagety.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy