REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč s tuhým sněhem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto upečené s našlehanou tvarohovo-bramborovou náplní, zapečené s tuhým sněhem.


Ingredience:
Na těsto:
150 ghrubé mouky
50 gtuku
50 gcukru krupice
1 ksžloutku
1/2 ksprášku do pečiva
3 lžícemléka
špetka soli
Na náplň:
300 gměkkého varohu
200 gvařených brambor
100 gcukru krupice
1 ksžloutku
nastrouhaná kůra z 1 citronu
Na sníh:
50 gcukru krupice
2 ksbílků
1 lžícepolohrubé mouky

Postup:

1. Nejdříve si připravíme náplň; měkký tvaroh, na jemno nastrouhané vařené brambory, žloutek, krupicový cukr a nastrouhanou citronovou kůru našleháme
2. V míse utřeme změklý tuk s krupicovým cukrem, vmícháme žloutek, mléko, přisypeme prosátou hrubou mouku se solí i práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto
3. Těsto rozválíme do formy, naneseme připravenou náplň a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut
4. Pak na koláč rozetřeme ušlehaný tuhý sníh z bílků, smíchaný s krupicovým cukrem a polohrubou moukou
5. Dáme zpět do trouby a dopečeme při 170 °C asi 5 minut, až sníh lehce zezlátne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy