REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč Piña Colada

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozválené listové těsto rozložené na dno a do boků formy, předpečené, pak vylité krémem, pokladené kousky ananasu, nakonec upečené v troubě.


Ingredience:
400 glistového chlazeného těsta
250 gpolotučného tvarohu
160 mlkokosového mléka
5 lžickokosové moučky
3 lžícekrupicového cukru
1 lžíceMaizeny nebo Solamylu
1 lžícerumu
2 ksvejce
1 ks (cca 300 g)čerstvý ananas
Ostatní:
olej ve spreji, forma na dort - průměr 28 cm

Postup:
  1. Dortovou formu (28 cm průměr) vystříkáme olejem ve spreji, listové těsto rozválíme a přemístíme do formy, těstem vysteleme i boky co nejvíc nahoru až k okraji
  2. Popícháme vidličkou a v troubě na 160 °C tak 10 minut předpečeme
  3. Všechny ostatní ingredience vyjma ananasu vyšleháme
  4. Ananas pokrájíme na menší kousky a 3/4 množství vyskládáme na předpečený korpus
  5. Nalejeme krém a pohážeme zbytkem ananasu
  6. Pečeme v troubě na 160 °C cca 40 až 50 minut
  7. Necháme zcela vychládnout na mřížce.
Doporučení:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Poznámka:

Recept mám od kamarádky Ivany Ulmanové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Veggie revoluce je tady. Přidejte se k ní i vy!

Žijeme zdravěji, o tom, co jíme, přemýšlíme a jídlo jako takové se pro mnohé dokonce stalo koníčkem a zábavou. A poptávka po vegetariánských produktech rok od roku roste. Důvodem je především rostoucí obliba zdravého životního stylu nebo snaha navyšovat příjem rostlinných proteinů na úkor proteinů živočišných.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

FOOD STYLING – Vnímejte jídlo komplexně!

Ne nadarmo se traduje, že jíme i očima. Milujete skvělé jídlo a ten okamžik, kdy vám ho v restauraci naservírují na stůl? Ta chvíle před prvním soustem, kdy vnímáte čichem a zrakem a těšíte se, až poprvé tento mnoha smyslový zážitek ochutnáte? Tento okamžik můžete od teď zažívat i doma. Nebojte se kreativity a věnujte čas i servírování. S láskou připravené a naaranžované jídlo povznese vaše chuťové zážitky na maximum!

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy