REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč Piña Colada

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozválené listové těsto rozložené na dno a do boků formy, předpečené, pak vylité krémem, pokladené kousky ananasu, nakonec upečené v troubě.


Ingredience:
400 glistového chlazeného těsta
250 gpolotučného tvarohu
160 mlkokosového mléka
5 lžickokosové moučky
3 lžícekrupicového cukru
1 lžíceMaizeny nebo Solamylu
1 lžícerumu
2 ksvejce
1 ks (cca 300 g)čerstvý ananas
Ostatní:
olej ve spreji, forma na dort - průměr 28 cm

Postup:
  1. Dortovou formu (28 cm průměr) vystříkáme olejem ve spreji, listové těsto rozválíme a přemístíme do formy, těstem vysteleme i boky co nejvíc nahoru až k okraji
  2. Popícháme vidličkou a v troubě na 160 °C tak 10 minut předpečeme
  3. Všechny ostatní ingredience vyjma ananasu vyšleháme
  4. Ananas pokrájíme na menší kousky a 3/4 množství vyskládáme na předpečený korpus
  5. Nalejeme krém a pohážeme zbytkem ananasu
  6. Pečeme v troubě na 160 °C cca 40 až 50 minut
  7. Necháme zcela vychládnout na mřížce.
Doporučení:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Poznámka:

Recept mám od kamarádky Ivany Ulmanové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy