REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč plněný rebarborou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dvě těsta s náplní moučkového cukru a kousků rebarbory.


Ingredience:
Na hladké základní těsto:
350 gpolohrubé mouky
100 gmásla
70 gmoučkového cukru
3 lžícemléka
1 ksvejce
1/2 balíčkuprášku do pečiva
špetka soli
Na náplň:
800 grebarbory
150 gmoučkového cukru
Na piškotové těsto:
150 gpolohrubé mouky
140 gmoučkového cukru
4 ksvejce
1 balíčekvanilinového cukru
1/4 balíčkuprášku do pečiva

Postup:

1. Mouku, špetku soli, kypřící prášek, moučkový cukr, změklé máslo, mléko a celé vejce rozmícháme ve větší míse
2. Vypracujeme hladké těsto, které na pomoučeném vále uválíme, pak ho přendáme na vymaštěný, moukou vysypaný plech
3. V předem vyhřáté troubě na 180 °C pečeme, jakmile nám okraje začnou žloutnout, těsto z trouby vyndáme
4. Rebarboru oloupáme a nakrájíme na menší kousky, pak ji rozložíme na předpečené těsto a posypeme moučkovým cukrem
5. Celé vejce rozšleháme s moučkovým a vanilinovým cukrem, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a zlehka promícháme
6. Vzniklým piškotovým těstem polijeme rebarboru
7. Koláč vložíme do vyhřáté trouby (170-180 °C), kde ho dopečeme dozlatova
8. Moučník necháme vychladnout, pocukrujeme a nakrájíme na kostky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert. Znáte slovenský Štědrák? A co francouzský Bûche de Nöel? V tomto článku najdete inspiraci na 10 nejznámějších sladkých vánočních dezertů z celého světa.

číst dále ...

Pečete vlastní vánoční cukroví, nebo si ho kupujete?

Tak se přiznejte, jak to letos bude u vás doma s cukrovím. Upečete si ho, nebo ho raději koupíte? A pokud koupíte, dáte letos více jak 1000,- Kč za cukroví, nebo snad tolik ne?

číst dále ...

K oslavám patří dort. Upečte si jeden ke stoletému výročí želatinových bonbonů

Blíží se prosinec a s ním i sváteční atmosféra. Letošní poslední měsíc v roce bude speciální i pro společnost Haribo, která 13. prosince oslaví 100. výročí svého založení. Seznamte se s její dlouhou historií a připravte si spolu s námi speciální narozeninový dort, vždyť takové jubileum si oslavu zaslouží.

číst dále ...

Mák, dýně a mrkev – 3 podzimní recepty na podporu imunitu

Zatímco pro někoho je podzim časem dlouhých procházek a večerů u krbu s knihou, pro ty se slabší imunitou nastává čas viróz a nekončící rýmy. Zde je několik receptů z lokálních surovin, které zpříjemní podzimní dny a zároveň prospějí zdraví i imunitnímu systému.

číst dále ...

Jaké cukroví by upekla maková panenka?

K Vánocům patří dobré jídlo a sladké cukroví, které hospodyňky připravují i týdny dopředu. V některých rodinách se předávají recepty na cukroví z generace na generaci a každý rok se opakují. Ani milovníkům tradic však neuškodí občas vyzkoušet něco jiného. Zkusili jste už někdy přidat do cukroví mák? Dříve mu byla dokonce přisuzována ochranitelská moc a byl považován za symbol bohatství a prosperity. Jeho typická chuť dodá i tradičnímu cukroví zajímavý šmrnc.

číst dále ...

5 receptů na nepečené cukroví, které by nemělo na vaši vánoční tabuli chybět

Nemáte čas na pečení cukroví? Nevadí, zkuste nepečené varianty vánočních cukrovinek. Nebudete muset sedět hodiny u trouby a hlídat, aby se nepřipálily, a zamilujete si je pro jejich jednoduché zpracování. Nepečené druhy jsou velmi oblíbené také161 u dětí, které vám s jejich přípravou určitě rády pomohou.

číst dále ...

Bagetu za odběr: Bageterie Boulevard hledá v kampani nové dárce krevní plazmy

Bageterie Boulevard ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí ve Střešovicích spouští kampaň na podporu dárců krve a krevní plazmy. Za každé darování nabízí firma dárcům voucher na jednu Rychlovku k doplnění energie po odběru. Cílem kampaně je nejen zvýšit počet dárců, ale také povědomí o důležitosti odběrů krve a jejích složek a v současné době i tzv. rekonvalescentní plazmy, tedy plazmy obsahující protilátky od osob, které prodělaly infekci SARS-CoV-2 nebo onemocnění covid-19. Tato plazma se podává hospitalizovaným pacientům se středně závažným a těžším průběhem onemocnění covid-19 a díky obsaženým protilátkám zabraňuje množení viru v těle a pomáhá při léčbě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy