REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč plněný rebarborou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dvě těsta s náplní moučkového cukru a kousků rebarbory.


Ingredience:
Na hladké základní těsto:
350 gpolohrubé mouky
100 gmásla
70 gmoučkového cukru
3 lžícemléka
1 ksvejce
1/2 balíčkuprášku do pečiva
špetka soli
Na náplň:
800 grebarbory
150 gmoučkového cukru
Na piškotové těsto:
150 gpolohrubé mouky
140 gmoučkového cukru
4 ksvejce
1 balíčekvanilinového cukru
1/4 balíčkuprášku do pečiva

Postup:

1. Mouku, špetku soli, kypřící prášek, moučkový cukr, změklé máslo, mléko a celé vejce rozmícháme ve větší míse
2. Vypracujeme hladké těsto, které na pomoučeném vále uválíme, pak ho přendáme na vymaštěný, moukou vysypaný plech
3. V předem vyhřáté troubě na 180 °C pečeme, jakmile nám okraje začnou žloutnout, těsto z trouby vyndáme
4. Rebarboru oloupáme a nakrájíme na menší kousky, pak ji rozložíme na předpečené těsto a posypeme moučkovým cukrem
5. Celé vejce rozšleháme s moučkovým a vanilinovým cukrem, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a zlehka promícháme
6. Vzniklým piškotovým těstem polijeme rebarboru
7. Koláč vložíme do vyhřáté trouby (170-180 °C), kde ho dopečeme dozlatova
8. Moučník necháme vychladnout, pocukrujeme a nakrájíme na kostky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy