REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosový jablečník

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená korpus potřený dvěma náplněmi, jablečnou s příchutí kokosu a smetanovou, ozdobený nastrouhanou čokoládou nebo čokoládovými hoblinkami, hotový dezert nechaný v lednici ztuhnout. Je to veliká dobrota, krém je lehký, piškot nadýchaný a celé to není vůbec přeslazené. Možná je to trochu složitější na přípravu i časově, ale výsledná chuť stojí za trochu času a námahy.


Ingredience:
Na těsto:
200 gpolohrubé mouky
200 gpískového cukru
3 lžícehorké vody
1/2 balíčkuprášku do pečiva
5 ksvajec
Na náplň č.1:
1 kg očištěných jablek
1 sáčekvanilkového pudinku (40 g) nejlépe dr.Oetker
4 lžícemeruňkového džemu (dala jsem broskvový)
2 lžíceSvařené víno (rozpustná směs) od Kotanyi
1 lžícerumu
1 lžičkamleté skořice
100 ml vody
dle potřeby a kyselosti jablek vanilkový nebo pískový cukr
Na náplň č.2:
2 kelímkysmetany ke šlehání (lepší je Rama Cremefine)
2 kelímkyzakysané smetany
2 sáčkyztužovače (ty být nemusí, pokud máme Rama Cremefine)
100 gkokosu
80 gmoučkového cukru
150 mlmléka

Postup:

1. Nejprve si připravíme těsto; žloutky šleháme s cukrem a vodou do husté pěny,z bílků vyšleháme tuhý sníh, do bílkového sněhu přimícháme žloutkovou pěnu a prosátou mouku, do které přidáme prášek do pečiva
2. Plech vyložíme papírem na pečení a těsto na něj stejnoměrně rozetřeme, pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 15-20 minut
3. Připravíme si náplň č. 1; okrájená a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na malé kousky, přidáme koření, skořici, podle potřeby přisladíme cukrem, můžeme i vanilkovým, a dusíme do poloměkka
4. Ve 100 ml vody rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme do jablek a krátce povařímevmícháme rum, džem a necháme vychladnout
5. Teď si připravíme náplň č. 2; mléko s cukrem přivedeme k varu, vsypeme kokos a mícháme, dokud se mléko nevyvaří, necháme vychladnout
6. Šlehačky se ztužovači vyšleháme do chladné kokosové hmoty, přidáme zakysané smetany a ušlehané šlehačky, opatrně promícháme
7. A je tu finále!; z upečeného a vychladlého piškotu stáhneme pečící papír, plát potřeme džemíkem, který podle tuhosti můžeme zředit rumem, na džem navrstvíme – rozetřeme – jablečnou náplň, na ni smetanovou vrstvu
8. Nakonec dezert můžeme ozdobit nastrouhanou čokoládou, čokoládovýma hoblinkama … a necháme, nejlépe v lednici, ztuhnout do druhého dne.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy