REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosový jablečník

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená korpus potřený dvěma náplněmi, jablečnou s příchutí kokosu a smetanovou, ozdobený nastrouhanou čokoládou nebo čokoládovými hoblinkami, hotový dezert nechaný v lednici ztuhnout. Je to veliká dobrota, krém je lehký, piškot nadýchaný a celé to není vůbec přeslazené. Možná je to trochu složitější na přípravu i časově, ale výsledná chuť stojí za trochu času a námahy.


Ingredience:
Na těsto:
200 gpolohrubé mouky
200 gpískového cukru
3 lžícehorké vody
1/2 balíčkuprášku do pečiva
5 ksvajec
Na náplň č.1:
1 kg očištěných jablek
1 sáčekvanilkového pudinku (40 g) nejlépe dr.Oetker
4 lžícemeruňkového džemu (dala jsem broskvový)
2 lžíceSvařené víno (rozpustná směs) od Kotanyi
1 lžícerumu
1 lžičkamleté skořice
100 ml vody
dle potřeby a kyselosti jablek vanilkový nebo pískový cukr
Na náplň č.2:
2 kelímkysmetany ke šlehání (lepší je Rama Cremefine)
2 kelímkyzakysané smetany
2 sáčkyztužovače (ty být nemusí, pokud máme Rama Cremefine)
100 gkokosu
80 gmoučkového cukru
150 mlmléka

Postup:

1. Nejprve si připravíme těsto; žloutky šleháme s cukrem a vodou do husté pěny,z bílků vyšleháme tuhý sníh, do bílkového sněhu přimícháme žloutkovou pěnu a prosátou mouku, do které přidáme prášek do pečiva
2. Plech vyložíme papírem na pečení a těsto na něj stejnoměrně rozetřeme, pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 15-20 minut
3. Připravíme si náplň č. 1; okrájená a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na malé kousky, přidáme koření, skořici, podle potřeby přisladíme cukrem, můžeme i vanilkovým, a dusíme do poloměkka
4. Ve 100 ml vody rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme do jablek a krátce povařímevmícháme rum, džem a necháme vychladnout
5. Teď si připravíme náplň č. 2; mléko s cukrem přivedeme k varu, vsypeme kokos a mícháme, dokud se mléko nevyvaří, necháme vychladnout
6. Šlehačky se ztužovači vyšleháme do chladné kokosové hmoty, přidáme zakysané smetany a ušlehané šlehačky, opatrně promícháme
7. A je tu finále!; z upečeného a vychladlého piškotu stáhneme pečící papír, plát potřeme džemíkem, který podle tuhosti můžeme zředit rumem, na džem navrstvíme – rozetřeme – jablečnou náplň, na ni smetanovou vrstvu
8. Nakonec dezert můžeme ozdobit nastrouhanou čokoládou, čokoládovýma hoblinkama … a necháme, nejlépe v lednici, ztuhnout do druhého dne.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy