REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klobásky na jehle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špízy připravené z bílých bavorských klobás, barevných paprik a debrecínských párečků.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 ksbílých bavorských klobás
4 ksdebrecínských párečků
3 ksbarevných paprik
150 gkečupu
150 ghořčice
2 lžíceoleje
1 lžičkamleté červené papriky
grilovací jehly

Postup:

1. Debrecínské párečky nakrájíme na špalíčky, papriky zbavené jadřinců na větší kousky
2. Na grilovací jehlu napíchneme jeden konec bavorské klobásy, na jehlu dále střídavě napíchneme kousky párečků a paprik, nakonec na jehlu připevníme druhý konec klobásy
3. Postup opakujeme u dalších tří jehel, až vyrobíme čtyři stejně velké špízy
4. Špízy potřeme olejem smíchaným s mletou červenou paprikou a opékáme na grilu, z každé strany, asi 5 minut.

Doporučení:

Takto ugrilované špízy podáváme nejlépe se studenou pikantnější omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy