REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kiodza

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Taštičky s kuřecím masem. Recept z Japonska.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
150 ghladké mouky
1 lžícesádla
špetka soli
Na náplň:
200 gbílého hlávkového zelí
100 gkuřecího masa
80 gpórku
4 ksstroužky česneku
4 lžíceoleje
2 lžícesójové omáčky
1 lžícesolamylu
kousek čerstvého zázvoru
olej na smažení
sůl

Postup:

1. K hladké mouce přidáme špetku soli, rozpuštěné sádlo, přilijeme 75 ml horké vody a vypracujeme hladké těsto, necháme chvíli odležet
2. Maso nahrubo umeleme, zázvor oloupeme a na jemno nastrouháme, hlávkové zelí a pórek nakrájíme na kostičky
3. V pánvi rozehřejeme olej a mleté kuřecí maso krátce orestujeme, přidáme zelí, prolisovaný česnek, zázvor a opět orestujeme
4. Potom přilijeme sójovou omáčku, podusíme a přisypeme nakrájený pórek, nakonec přilijeme solamyl rozmíchaný ve vodě, aby se maso se zeleninou spojilo
5. Podle chuti osolíme a necháme vychladnout
6. Těsto vyválíme na velmi tenkou placku a pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 10 cm vykrojíme kolečka
7. Na polovinu kolečka dáme vždy malou lžičku masové směsi, okraje kolečka potřeme vodou, přeložíme na půl a pomocí vidličky spojíme
8. Taštičky po obou stranách mírně opečeme na oleji a poté je vložíme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou, dáme je na podnos a necháme vychladnout 9. Těsně před podáváním je znovu, tentokrát dozlatova usmažíme
10. Taštičky servírujeme se sójovou omáčkou, do které přidáme zázvor, česnek nebo chilli papričky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Hřejivé, vydatné a lokální: Vyzkoušejte listopadové recepty

Listopad je pro mnohé z nás měsícem studených dní a brzkých večerů, kdy bychom nejraději trávili čas zachumlaní celý den do deky. Zažeňte chmury s naší porcí listopadových receptů, které vás krásně zahřejí a dodají vám energii. Ve všech receptech hrají prim lokální produkty, které si v roce 2021 vysloužily značku kvality Regionální potravina, oceňující jen ty nejlepší výrobky napříč regiony. Tentokrát jsme zařadili lesní špek, který Michal Šnebergr vyrábí v Pošumaví, lahodný sýr z Kryzanovy farmy v jižních Čechách, tvaroh z Vysočiny a na závěr tradiční tvargle z Olomouckého kraje. Přejeme dobrou chuť!

číst dále ...

Lahodný podzimní štrůdl ze sezónních jablek: Víte, jak na ten nejlahodnější?

Štrůdl nebo jinými slovy jablečný závin, je známý od nepaměti. Přestože pochází od našich jižních sousedů, stal se oblíbeným natolik, že ho považujeme téměř za národní pokrm. S rozinkami, se skořicí, ořechy i s jablky nebo tvarohem – variant existuje nespočet a recepty se většinou dědí z generace na generaci. Vyzkoušejte si společně s námi recept na nefalšovaný jablečný závin tak, jak ho znáte od dětství – jemné, křupavé těsto a plněný velkými kousky jablek se skořicí a opraženou strouhankou!

číst dále ...

Vepřové maso jako klasika české kuchyně

Snad žádné jiné maso se na českých jídelníčcích neobjevuje tak často jako vepřové. Každý z nás ho za rok sní kolem 43 kg, což je více než polovina celkového množství masa, které zkonzumujeme. Vepřové ale není jen krkovice či plec, v kuchyni nabízí opravdu široké možnosti využití.

číst dále ...

Poctivý podzimní vývar krok za krokem

Barevné podzimní dny plné sluníčka již vystřídalo sychravé počasí, které pomalu ale jistě hlásí příchod zimy. Buďte na pochmurné období připraveni a dopřejte vašemu tělu ty správné vitamíny, aby se mohlo bránit nejrůznějším nachlazením. Připravte si poctivý vývar, který obsahuje řadu prospěšných minerálů a pokud nebudete šetřit zeleninou, tak i vitaminů. Prozradíme vám, jak připravit ten nejlepší!

číst dále ...

Vánoční řízečky vyladěné k dokonalosti

Štědrovečerní tabule je v každé rodině jiná, ale vždy jde o nejslavnostnější večeři celého roku a podle toho by měla vypadat i chutnat. Tradiční bramborový salát, rybí nebo hrachová polévka, losos, smažený kapr či křupavé lehké kuřecí řízky, všechny tyto pokrmy mají jedno společné, jsou připravovány s láskou a precizností pro své nejbližší. Drůbežářský závod Klatovy přináší tipy pro milovníky kuřecího masa, kteří si chtějí připravit na štědrovečerní stůl lehké a šťavnaté řízky, po kterých se jen zapráší.

číst dále ...

PODZIMNÍ BRAND BOX 2021 – balíček plný novinek

Nastal čas podzimu i nového Brand Boxu, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. První novinkou v boxu jsou Bramborové Lokše Dr. Oetker. Vyrobené jsou z brambor, mají přirozenou barvu a žádná aditiva. Lokše připravíte díky sypké směsi jednoduše a rychle a bez nutnosti loupání brambor. Dr. Oetker přináší tradici do Vaší kuchyně v podobě bramborových lokší s vysokým podílem brambor, s nízkým obsahem soli a bez aditiv. Cena: 44,90 Kč (280 g)…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy