REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kefírová buchta dvou barev

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Buchta z polohrubé a hrubé mouky, cukru a dalších ingrediencí, posypaná rybízem, upečená dozlatova.


Ingredience:
350 gkefíru
300 gcukru krupice
220 gpolohrubé mouky
220 ghrubé mouky
200 gčerveného rybízu
120 goleje
100 gčerného rybízu
2 ksvajec
1 kssáčku kypřicího prášku
tuk a hrubá mouka na formu
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Polohrubou i hrubou mouku prosijeme společně s kypřicím práškem do mísy, přidáme krupicový cukr, kefír, olej, vejce a vše promícháme, až vznikne hladké těsto
2. Těsto vlijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku (velikost 35 x 40 cm) a na povrch těsta nasypeme očištěný rybíz
3. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 45 minut, po upečení necháme buchtu krátce vychladnout v pekáčku a pak ji opatrně vyklopíme na kovovou mřížku
4. Zcela vychladlý moučník nakrájíme na řezy a posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy