REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kaštanové pyré III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Toto pyré je zajímavou ingrediencí při přípravě cukroví.


Ingredience:
500 gjedlých kaštanů
250 mlmléka
1 kssáčku vanilkového cukru
špetka skořice
voda + sůl
Na dochucení:
rum
cukr

Postup:

1. Jedlé kaštany dáme do mírně osolené vody a vaříme 30 minut, ještě horké oloupeme jak z horní lesklé slupky tak i z vnitřní (kaštany necháme v horké vodě a vždy jich jen několik vyndáme na oloupání)
2. Potom oloupané kaštany dáme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme špetku skořice, vanilkový cukr a přikryté vaříme doměkka (asi 20 minut)
3. Pak necháme i se zbylým mlékem vychladnout, tyčkovým mixérem rozmixujeme na pyré, (když je pyré hustší přilijeme trochu mléka) a nakonec dochutíme rumem i cukrem.

Doporučení:

Více o jedlých kaštanech se dozvíte zde: Jedlé kaštany.

Poznámka:

Až budete v obchodě vybírat kaštany pořádně si je prohlédněte, aby nebyly plesnivé. Špatně uskladněné plody jsou totiž k plesnivění velmi náchylné. I doma dlouho ponechané kaštany rychle vysychají. Zabránit tomu můžeme jen rychlou spotřebou nebo zmrazením vyloupaných a povařených plodů. Kaštany pak rozmrazíme pomalu při pokojové teplotě, čímž získají svoji typickou původní chuť i aróma.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy