REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krokant

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křupavý karamel s oříšky. Krokant slouží jako náplň čokoládových bonbonů nebo jako sypání dezertů a sladkých moučníků.


Ingredience:
100 gnasekaných ořechů
10 lžicpískového cukru
4 lžícevody

Postup:

1. Cukr svaříme s vodou na prudkém ohni, až hmota zezlátne
2. Přisypeme nasekané ořechy a mícháme, až se obalí v cukrové hmotě
3. Směs vyklopíme na plech vytřený olejem a po vychladnutí roztlučeme na drobné kousky
4. Krokant používáme jako součást náplně nebo drobení dortů, řezů, rolád, či na ozdobení zmrzlinových pohárů …

Doporučení:

Na tento recept můžeme použít i pečící papír, který vyložíme na plech místo oleje.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy