REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kaštanové pyré II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kaštanové pyré jako ingredience vhodná k přípravě cukroví.


Ingredience:
500 gjedlých kaštanů
100 gcukru
200 mlmléka
2 lžícerumu
1 ksbalíček vanilkového cukru
voda

Postup:

1. Kaštany nařízneme z vrchu do kříže (aby se nám snadno loupaly) a poté je uvaříme ve vodě, vaříme cca 1 hodinu
2. Kaštany vytáhneme, necháme mírně vychladnout, pak je oloupeme a vložíme do mléka
3. Přidáme cukr a vše vaříme dalších 20 minut
4. Vychladlé přendáme do nádoby od mixéru a důkladně rozmixujeme
5. Nakonec do pyré zamícháme rum.

Doporučení:

Více o jedlých kaštanech se dozvíte zde: Jedlé kaštany.

Poznámka:

Až budete v obchodě vybírat kaštany pořádně si je prohlédněte, aby nebyly plesnivé. Špatně uskladněné plody jsou totiž k plesnivění velmi náchylné. I doma dlouho ponechané kaštany rychle vysychají. Zabránit tomu můžeme jen rychlou spotřebou nebo zmrazením vyloupaných a povařených plodů. Kaštany pak rozmrazíme pomalu při pokojové teplotě, čímž získají svoji typickou původní chuť i aróma.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy