Recept z Asie na krokodýlí maso podušené spolu s dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
500 g | masa z krokodýla |
1 plechovka | kokosového mléka |
1/2 šálku | červené kari pasty |
1 hrst | najemno nasekaní máty, bazalky a koriandru |
2 ks | zralá rajčata |
2 ks | batáty (sladké brambory) |
1 ks | menšího lilku |
1 ks | větší cibule |
šťáva z 1 ks limetky | |
olivový olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso připravené ke kuchyňskému zpracování nakrájíme na kostky, které zprudka orestujeme na rozpáleném olivovém oleji
2. Opečené maso přelijeme kokosovým mlékem, vše chvíli povaříme, pak přidáme kari pastu, nadrobno nasekanou cibuli, na kostičky nakrájený oloupaný lilek, sladké brambory a rajčata
3. Zamícháme a nakonec kari ochutíme šťávou z limetky, jakmile bude maso měkké, kari dochutíme nasekanými bylinkami, zamícháme, okořeníme pepřem a osolíme, sundáme ze zdroje tepla.
Tento pokrm podáváme s rýží.